Kafanska pogača

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 15 g alfa kvasca
  • 180 ml gazirane mineralne vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica so
  • 3 kašike ulje

Opis

30'
15'
0
0
  • Gaziranu mineralnu vodu zagrejati(da bude mlaka),dodati šećer,izmrvljen alfa kvasac i izmešati.U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Zatim umešati rastvoren kvasac,umešati ulje i zamesiti testo.Testo pouljiti sa obe strane
  • Izručiti testo na radnu površinu i prstima(dlanovima,ne koristiti oklagiju),rastanjiti u krug.
  • Pekač(ili tepsiju manjih dimenziha)premazati uljem i posuti brašnom,staviti rastanjeno testo i prstima ispretiskati.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.Viljuškom napraviti šare("izbockati").izbockati viljuškom.Zagrejati rernu na 250 stepeni,pa smanjiti na 180 stepeni,staviti pekač i peći 15 minuta.
  • Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,poprskati je vodom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.Pogaču izručiti iz pekača i poslužiti.

Bonus saveti

Kafanska ili kako god da je nazovete,ako je napravite nećete se pokajati.Neka i ovo bude i Vaš omiljeni prolećni recept,kao što je i naš.Pogača se brzo priprema,a ukus joj je fantastičan zato je jedan u nizu prolećnih recepta koju moji ukućani obožavaju.Idealna je ukoliko Vam dođu iznenadni gosti.Dok popiju kaficu i pogača je spremna.Uživajte u predivnom ukusu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam