Ova pogača sa smokijem nikadane bi bila napravljena, da slučajno nisam prosula mleko na tanjir na kojem su bile izručene dve kesice Smokija. A ja pošto volim Smoki, odlučih da napravim Smoki pogaču. Verujte mi da je jako ukusna i vrlo neobična. Potrebno je: 700g brašna, 20g kvasca, 200 ml jogurta, 100 ml. mleka, 50 ml ulja, 2 kesice Smokija, odnosno 100g , 1 kašičica šećera i 1 kašičica soli. Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje , brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, na kraju polako dodajte Smoki, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta. Oblikovati željeni oblik pogače. Tepsiju obložiti pek papirom, pa spustiti pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta. Ukrasiti pogaču po ukusu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.