Sastojci

1 1/2 jogurtska časa ulja,
1 čaša tople vode,
1/2 svežeg kvasca,
2 kašike soli,
100 g sirovog suncokreta,
brašna po potrebi oko 900 g
10 kašika ajvara ( može i ljutog)
2 jaja
1.Pola kvasca razmutiti sa malo tople vode. Zatim u razmućeni kvasac dodati ulje, so i brašno.
2.Sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice.
3.Loptice razviti oklagijom da se dobije oblik kocke.U posebnu posudu umuti jaja i ajvar. Razmućenim jajima premazati predhodno razvučeno testo i posipati ga suncokretom.Tako razvućeno i premazano testo iseći na tanke kaiševe.
4.Svaki kais presaviti tako da premazana strana bude spolja. Presavijene štapiće uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh.
5.Štapići peći u zagrejanoj rerni na 200 C dvadesetak minuta.
6.Štapiće možete pre pečenja uvaljati u kukuruzni griz ( palentu).
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.