Štapići s ajvarom
Sastojci
- 1 1/2 jogurtska časa ulja,
- 1 čaša tople vode,
- 1/2 svežeg kvasca,
- 2 kašike soli,
- 100 g sirovog suncokreta,
- brašna po potrebi oko 900 g
- 10 kašika ajvara ( može i ljutog)
- 2 jaja
Opis

- Pola kvasca razmutiti sa malo tople vode. Zatim u razmućeni kvasac dodati ulje, so i brašno.
- Sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice.
- Loptice razviti oklagijom da se dobije oblik kocke.U posebnu posudu umuti jaja i ajvar. Razmućenim jajima premazati predhodno razvučeno testo i posipati ga suncokretom.Tako razvućeno i premazano testo iseći na tanke kaiševe.
- Svaki kais presaviti tako da premazana strana bude spolja. Presavijene štapiće uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh.
- Štapići peći u zagrejanoj rerni na 200 C dvadesetak minuta.
- Štapiće možete pre pečenja uvaljati u kukuruzni griz ( palentu).
Komentari