1 1/2 jogurtska časa ulja, | |
1 čaša tople vode, | |
1/2 svežeg kvasca, | |
2 kašike soli, | |
100 g sirovog suncokreta, | |
brašna po potrebi oko 900 g | |
10 kašika ajvara ( može i ljutog) | |
2 jaja | |
1. | Pola kvasca razmutiti sa malo tople vode. Zatim u razmućeni kvasac dodati ulje, so i brašno. |
2. | Sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice. |
3. | Loptice razviti oklagijom da se dobije oblik kocke.U posebnu posudu umuti jaja i ajvar. Razmućenim jajima premazati predhodno razvučeno testo i posipati ga suncokretom.Tako razvućeno i premazano testo iseći na tanke kaiševe. |
4. | Svaki kais presaviti tako da premazana strana bude spolja. Presavijene štapiće uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh. |
5. | Štapići peći u zagrejanoj rerni na 200 C dvadesetak minuta. |
6. | Štapiće možete pre pečenja uvaljati u kukuruzni griz ( palentu). |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |