Đevrek pogača

Objavljeno 22.03.2016. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 50 g margarina
  • 250 ml mlakog mleka
  • 3 kašike jogurta.
  • Fil:
  • 120g margarina
  • 1 jaje
  • 2 kriške sira.
  • Margarin, jaja i sir viljuškom sjediniti. Umesto ovoga fila možete napraviti i fil po vašem ukusu .
  • Premaz:
  • 1 žumance
  •  malo ulja
  •  susam.

Opis

55'
30'
0
0
  • Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da naraste.
  • Razvući koru debljine pola prsta.
  • Testo vaditi čašom kao za krofne i ređati u dublju tepsiju ili šerpu, tako da svaki krug legne na polovinu predhodnog, a izmedju kako stavljate koji krug stavljajte i fil.
  • Ostavite pogaču dvadesetak minuta da naraste.
  • Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam