Sastojci

600 g brašna
40 g svežeg kvasca
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g margarina
250 ml mlakog mleka
3 kašike jogurta.
Fil:
120g margarina
1 jaje
2 kriške sira.
Margarin, jaja i sir viljuškom sjediniti. Umesto ovoga fila možete napraviti i fil po vašem ukusu .
Premaz:
1 žumance
1.Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da naraste.
2.Razvući koru debljine pola prsta.
3.Testo vaditi čašom kao za krofne i ređati u dublju tepsiju ili šerpu, tako da svaki krug legne na polovinu predhodnog, a izmedju kako stavljate koji krug stavljajte i fil.
4.Ostavite pogaču dvadesetak minuta da naraste.
5.Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.