Stromboli
Sastojci
- 1 solja vode
- 3 solje brasna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kasicica secera
- 2 kasike ulja
- 1 kasicica ulja
- 150 ml soka od paradajza
- 2 cena belog luka
- bosiljak
- origano
- 100 g sunke
- 100 g kackavalja
Opis

- U mlaku vodu sipati secer i kvasac,pa kada kvasac nadodje,umesati i brasno.Dodati ulje i so,pa zamesiti testo.Ostaviti ga da naraste,pa podeliti na dva dela.
- Svaki deo rastanjiti u oblik pravougaonika,premazati sosom koji ste napravili od paradajza,izgnjecenog belog luka,bosiljka i origana.Preko staviti sunku i kackavalj,pa urolati.
- Staviti u pleh oblozen pek-papirom,premazati uljem i peci na 200 stepeni oko pola sata.
Bonus saveti
Pecivo iz italijanske kuhinje kome je tesko odoleti..
Komentari