Pecivo iz italijanske kuhinje kome je tesko odoleti..
1 solja vode | |
3 solje brasna | |
1 kesica suvog kvasca | |
1 kasicica secera | |
2 kasike ulja | |
1 kasicica ulja | |
150 ml soka od paradajza | |
2 cena belog luka | |
bosiljak | |
origano | |
100 g sunke | |
100 g kackavalja | |
1. | U mlaku vodu sipati secer i kvasac,pa kada kvasac nadodje,umesati i brasno.Dodati ulje i so,pa zamesiti testo.Ostaviti ga da naraste,pa podeliti na dva dela. |
2. | Svaki deo rastanjiti u oblik pravougaonika,premazati sosom koji ste napravili od paradajza,izgnjecenog belog luka,bosiljka i origana.Preko staviti sunku i kackavalj,pa urolati. |
3. | Staviti u pleh oblozen pek-papirom,premazati uljem i peci na 200 stepeni oko pola sata. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |