Rolnice mozete puniti dzemom po zelji ili kremom..
1/2 kocke svezeg kvasca | |
3 kasike secera | |
125 ml mleka | |
1/2 kasicice soli | |
2 jajeta | |
100 ml ulja | |
1 vanil secer | |
400 g brasna | |
40 g margarina | |
secer u prahu | |
dzem od visanja | |
1. | U mlako mleko izmrviti kvasac.Dodati 1 kasiku secer i 1 kasiku brasna,promesati i ostaviti da nadodje.Posebno sjediniti ulje,jaje i so.Dodati preostali secer,vanil secer i nadosao kvasac pa uz postepeno dodavanje brasna umesiti testo.Ostaviti da nadodje 45 minuta. |
2. | Nadoslo testo razviti u oblik pravougaonika pa iseci na kvadrate 8x8 cm.Na svaki kvadrat staviti pomalo dzema,pa uviti rolne.Redjati ih u pleh oblozen papirom za pecenje.Premazati ih umucenim jajetom,pa na svaku staviti malo margarina. |
3. | Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.Pecene rolnice poprskati vodom,pokriti ih krpom i ostaviti da se ohlade.Posuti ih secerom u prahu. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |