Testo: | |
500 g brašna | |
250 ml mleka | |
150 ml ulja | |
1 kvasac | |
1 prašak za pecivo | |
1 jaje | |
1 kašičica šećera | |
1 kašičica soli | |
Još: | |
100 ml kečapa | |
malo origana | |
2 kašike maslaca |
1. | Stavimo kvasac da nadođe sa mlekom šećerom i soli. U drugoj posudi pomešamo brašno i prašak za pecivo. Kada kvasac nadođe dodamo jaje i umutimo. Dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo. Umesimo testo koje se ne lepi za ruke i ostavimo na toplom da nadođe 30 minuta. |
2. | Kada nadođe podelimo testo na dve loptice. Obe razvučemo. Jednu premažemo obilno margarinom. Drugu stavimo preko nje i opet razvučemo testo. Celu površimo premažemo kečapom. Uvijemo u rolat. Rolat malo razvučemo oklagijom. Naizmenično zasečamo rolat sa obe strane ali ne do kraja. Kako zasečemo tako okrenemo. Da umutrasnji deo bude na napred. Da se vidi kako je urolano i kečap. Tako uradimo duž celog rolata. Stavimo ga na pek papir. Pospemo ga sa origanom po želji. |
3. | Pečemo u rerni nekih 30 minuta na 200 stepeni. Kada je gotov izvadimo ga i sečemo po želji. |