Sastojci

Testo:
500 g brašna
250 ml mleka
150 ml ulja
1 kvasac
1 prašak za pecivo
1 jaje
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Još:
100 ml kečapa
malo origana
2 kašike maslaca

Instrukcije

1.Stavimo kvasac da nadođe sa mlekom šećerom i soli. U drugoj posudi pomešamo brašno i prašak za pecivo. Kada kvasac nadođe dodamo jaje i umutimo. Dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo. Umesimo testo koje se ne lepi za ruke i ostavimo na toplom da nadođe 30 minuta.
2.Kada nadođe podelimo testo na dve loptice. Obe razvučemo. Jednu premažemo obilno margarinom. Drugu stavimo preko nje i opet razvučemo testo. Celu površimo premažemo kečapom. Uvijemo u rolat. Rolat malo razvučemo oklagijom. Naizmenično zasečamo rolat sa obe strane ali ne do kraja. Kako zasečemo tako okrenemo. Da umutrasnji deo bude na napred. Da se vidi kako je urolano i kečap. Tako uradimo duž celog rolata. Stavimo ga na pek papir. Pospemo ga sa origanom po želji.
3.Pečemo u rerni nekih 30 minuta na 200 stepeni. Kada je gotov izvadimo ga i sečemo po želji.