600 g brašna | |
250 ml toplog mleka | |
70 g šećera | |
2 jajeta | |
150 g margarina | |
20 g kvasca prstohvat soli | |
500 g mlevenog maka ( sa svim dodacima za kolače ) | |
100 g suvog grožđa (po želji) | |
2 dl vrelog mleka | |
kašičica cimeta |
1. | Prelijte mešavinu maka, suvog grožđa i cimeta sa vrelim mlekom i dobro promešajte. |
2. | Umesiti glatko testo od ostalih sastojaka i ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.Podeliti testo na dva dela i svaki deo razvuci u obliku pravougaonika. Premazati pripremljenim makom u uviti kao rolat. |
3. | Stavite štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje , premažite otopljenim margarinom i ostavite još 20 minuta da odstoji. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. |