Štrudla sa makom
Sastojci
- 600 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- 70 g šećera
- 2 jajeta
- 150 g margarina
- 20 g kvasca prstohvat soli
- 500 g mlevenog maka ( sa svim dodacima za kolače )
- 100 g suvog grožđa (po želji)
- 2 dl vrelog mleka
- kašičica cimeta
Opis
- Prelijte mešavinu maka, suvog grožđa i cimeta sa vrelim mlekom i dobro promešajte.
- Umesiti glatko testo od ostalih sastojaka i ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.Podeliti testo na dva dela i svaki deo razvuci u obliku pravougaonika. Premazati pripremljenim makom u uviti kao rolat.
- Stavite štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje , premažite otopljenim margarinom i ostavite još 20 minuta da odstoji. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Komentari