štrudla sa pekmezom
Sastojci
- 1 jaje
- 120 g šećera
- 120 ml ulja
- 120 ml mleka
- 10 g vanilinog šećera
- 450 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- pekmez od šljiva
- malo suvog grožđa
- cimet
Opis
- Dodavati sastojke postepeno mešajući po dodatku svakog koraka: 1 jaje, 120 g šećera, 120 ml ulja, 120 ml mleka, 10 g vanilin šećera, 450 g brašna i 12 g praška za pecivo dodati zajedno, umutiti sve, izmešati rukom i sačekati da testo naraste nekih 30-ak min. Razvijati testo oklagijom. Po razvijenom testu mazati pekmez od šljiva, posuti cimet i suvo grožđe. Uviti štrudlu u rolat i čekati 30 min da još malo naraste, a zatim peći 45 min na temperaturi od 170 °C. Po završenom pečenju posuti prah šećerom. Služiti. Prijatno! 😊
Bonus saveti
Štrudlicu možete pripremiti za svakodnevno posluženje, mi smo iskoristili recept za pripremu štrudle za vrtićke aktivnosti malog Alekseja, za prodajnu izložbu povodom Uskrsa. Ukrasili smo sa detaljima, zapakovali manje parčiće i spremili za prodaju. Budući da svi volimo domaće kolaće štrudlice su se brzo rasprodale. 😊🍞
Komentari