Sastojci

 1/ 2 kg brašna
 3 jajeta
 1 dl ulja
 2 dl mleka
 20 g svežeg kvasca
 200 g sira
 100- 150 g šunke
 2- 3 kašike kisele pavlake
 1 kašičica šećera
 1 kašičica soli
 20 g margarina
 susam- za posipanje.

Instrukcije

1.1.Razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U vanglu ili posudu za mešenje sipati brašno, dodati mu 2 jajeta, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Umesiti testo i ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči zapreminu. 2.U međuvremenu napraviti fil- izmrviti sir viljuškom, dodati mu kiselu pavlaku i sitno seckanu šunku, pa sve sjediniti. 3.Naraslo testo premesiti, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i razviti pravougaonu koru. 4.Sa veće strane pravougaonika rasporediti fil, urolati koru i podeliti je nožem na dva jednaka dela. 5.Rolate rasporediti u podmazan pleh, premazati žumancetom, posuti susamom, i preko rasporediti margarin iseckan na manje kockice. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu štrudlu prohladiti, pa iseći na parčiće željene debljine. Služiti toplo uz jogurt ili pavlaku.