Štrudla sa sirom

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • Za testo:
  • 550 g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kocka kvasca,
  • 1 jaje,
  • 2 dl mleka,
  • 1 šoljica ulja,
  • 125-150 ml vode
  • Za nadev
  • nekoliko kasika sirnog sira,
  • 1 jaje za premaz,
  • susam

Opis

60'
35'
0
5
  • 1
  • Prosejati brašno, staviti so, šećer i suvi kvasac. Pomešati ulje sa umućenim jajetom, pa ga dodati brašnu. Toplim mlekom i vodom umesiti mekše testo, dodavati vodu malo-pomalo, meni je, otprilike pored mleka trebalo izmedju 125-150 ml, nisam baš tačno merila... Najbolje dodavati postepeno... Umesiti testo da se odvaja od posude i ostaviti ga na toplom da se udvostruči. Oklagijom razvući koru i premazati sitnim sirom, pa zaviti u rolat.
  • Prebaciti rolat u pleh obložen pek-papirom i seći snitice od 1-1,5 cm, ali ne do kraja. Okretati rolatice levo-desno, svaki malo izokrenuti.
  • Ostaviti štrudlu da odmara, potom premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj pećnici da lepo porumeni.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam