Sastojci

100 ml mlake vode
1/2 kockice kvasca
3 kašike šećera
200 ml toplog mleka
1 kašičica sol
50 ml ulja
oko 500 g brašna
150 g eurokrema ili nutele
po želji modlice za ukrašavanje
50 g šećera u prahu
30 g maslaca
1.U mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac i 1 kašiku šećera. Izmešati da se kvasac otopi i ostaviti da naraste. U činiji sipati toplo mleko, dodati ostatak šećera, so i ulje. Dodati i nadošli kvasac. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo koje se ne lepi. Testo premazati sa malo ulja, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste oko 40 minuta.
2.Naraslo testo podeliti na 10 loptica svaku oblikovati.Uzimati po jednu lopticu i rastanjiti oklagijom na sredini dodati kašičicu krema.Spojiti krajeve testa ka sredini i oblikovati lopticu. Ponoviti postupak sa preostalim testom.
3.Loptice redjati u pleh na pek papiru. Prekriti krpom i ostaviti da narastu oko 30 minuta. Rernu zagrejati na 180 C peći buhtle oko 40 minuta.
4.Vruće buhtle premazati maslacem i prekriti krpom da se lepo ohlade.
5.Pre služenja izabranom modlicom ukrasiti buhtle šećerom u prahu i poslužiti. Uživati u odličnom ukusu! Prijatno!
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.