Potrebno je za testo: 2 dl mleka, 2 dl ulja, 2dl vode, 12 kašika šećera, 1 kašičica soli, 1 kockica kvasca i 900g brašna. Za fil: 600g očišćenih višanja, 2 pudinga od vanile i 200g šećera. Šećer u prahu za posipanje. Priprema: Kvasac izmrvite prelijte sa mlakim mlekom pa dodajte vodu,ulje,so i šećera. Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.Za fil pomešajte višnje, 2 pudinka od vanile ( puding se ne kuva, samo se praškasta masa izmeša sa višnjama i sećerom) i 200gr šećera.Razvite svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte.Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za peečenje .Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvadite i po želji pospite šećerom u prahu.
Štrudla sa višnjama i pudingom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar