Moze kao posebne male strudlice ili kao velika rolovana strudla,Izbor je vas.
1 kvasac | |
1 kašika šećera | |
1 mala kašika soli | |
1 šolja od bele kafe ulja | |
1 kg brašna | |
600 ml mleka | |
Fil : | |
200 gr maka | |
300-400 ml mleka | |
šećer po ukusu | |
200 gr margarina | |
Posipanje : | |
100 gr šećera u prahu | |
1. | Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste. Mak popariti sa toplim mlekom , dodati šećera po ukusu. Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prasta i seći trake.Svaku traku seći na nekoliko mesta da se dobije manja forma kocke ,premazati pripremljenim filom preklopiti . Ređati štrudlice u pleh i na svaku staviti po malo margarina. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene. Pečene i ohlađene štrudlice posuti šećerom u prahu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |