Štrudlice sa makom
Sastojci
- 1 kvasac
- 1 kašika šećera
- 1 mala kašika soli
- 1 šolja od bele kafe ulja
- 1 kg brašna
- 600 ml mleka
- Fil :
- 200 gr maka
- 300-400 ml mleka
- šećer po ukusu
- 200 gr margarina
- Posipanje :
- 100 gr šećera u prahu
Opis

- Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste. Mak popariti sa toplim mlekom , dodati šećera po ukusu. Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prasta i seći trake.Svaku traku seći na nekoliko mesta da se dobije manja forma kocke ,premazati pripremljenim filom preklopiti . Ređati štrudlice u pleh i na svaku staviti po malo margarina. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene. Pečene i ohlađene štrudlice posuti šećerom u prahu.
Bonus saveti
Moze kao posebne male strudlice ili kao velika rolovana strudla,Izbor je vas.
Komentari