Štrudlice sa sirom i blitvom
Štrudlice sa sirom i blitvom
Štrudlice sa sirom i blitvom
Štrudlice sa sirom i blitvom
Štrudlice sa sirom i blitvom
Štrudlice sa sirom i blitvom

Sastojci

200ml toplog mleka
100ml jogurta
2 jaja
1 kašičica šećera
100ml ulja
pola kocke svežeg Vrenje kvasca
1,5 kašičica soli
600-650g brašna
300g sitnog sira
150g sveže blitve
1 jaje
pola kašičice soli
1 jaje
2 kašike mleka
2-3 kašike susama

Instrukcije

1.U većoj šolji ili činiji sipajte toplo mleko, izdrobite kvasac i dodajte šećer. Dodajte 2-3 kašike brašna, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira 10-15min.
2.Nadošli kvasac sipajte u činiju u kojoj mesite. Dodajte jaja, so, ulje i jogurt i umutite žicom za mućenje. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste tridesetak minuta.
3.Pripremite nadev. Blitvu operite, uklonite drške i iseckajte. Dodajte sir, jaje i so po potrebi. Promešajte da se sastojci sjedine.
4.Nadošlo testo pospite sa malo brašna i blago premesite. Ostavite još desetak minuta da nadođe. A zatim ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, podelite na 4 jednaka dela.
5.Svaki deo testa oklagijom razvucite na debljinu 3-4mm pravougaonog oblika. Premažite sa 1/4 nadeva i urolajte. Rolat isecite na komade dužine 6-7cm.
6.Štrudlice prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje ostavljajući prostora između da narastu. Postupak ponovite sa svakim delom testa. Ostavite štrudlice da narastu dok se zagreje rerna, 15-20 minuta.
7.Umutite viljuškom jaje i mleko, premažite štrudlice, pospite susam i ubacite u rernu. Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni.
8.Prijatno!

 

 

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.