200ml toplog mleka | |
100ml jogurta | |
2 jaja | |
1 kašičica šećera | |
100ml ulja | |
pola kocke svežeg Vrenje kvasca | |
1,5 kašičica soli | |
600-650g brašna | |
300g sitnog sira | |
150g sveže blitve | |
1 jaje | |
pola kašičice soli | |
1 jaje | |
2 kašike mleka | |
2-3 kašike susama |
1. | U većoj šolji ili činiji sipajte toplo mleko, izdrobite kvasac i dodajte šećer. Dodajte 2-3 kašike brašna, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira 10-15min. |
2. | Nadošli kvasac sipajte u činiju u kojoj mesite. Dodajte jaja, so, ulje i jogurt i umutite žicom za mućenje. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste tridesetak minuta. |
3. | Pripremite nadev. Blitvu operite, uklonite drške i iseckajte. Dodajte sir, jaje i so po potrebi. Promešajte da se sastojci sjedine. |
4. | Nadošlo testo pospite sa malo brašna i blago premesite. Ostavite još desetak minuta da nadođe. A zatim ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, podelite na 4 jednaka dela. |
5. | Svaki deo testa oklagijom razvucite na debljinu 3-4mm pravougaonog oblika. Premažite sa 1/4 nadeva i urolajte. Rolat isecite na komade dužine 6-7cm. |
6. | Štrudlice prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje ostavljajući prostora između da narastu. Postupak ponovite sa svakim delom testa. Ostavite štrudlice da narastu dok se zagreje rerna, 15-20 minuta. |
7. | Umutite viljuškom jaje i mleko, premažite štrudlice, pospite susam i ubacite u rernu. Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni. |
8. | Prijatno! |
Pošaljite komentar