Strugana ili rendana pogača

Objavljeno 21.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 300 ml vode,
  • 500 g brašna,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kocke kvasca i
  • 1 kašika masti.
  • Za premazivanje:
  • 1/2 kašike masti.

Opis

30'
30'
0
0
  • Kvasac staviti u mlaku vodu, dodati sećer malo brašna i ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac, dodati brašno, so, mast i mesiti testo oko desetak minuta. Oblikovati pogaču. Pogaču staviti u podmazanu tepsiju. Premažite celu pogaču sa pola kašike masti. Ostaviti da odstoji petnestak minuta taman dok se ugreje rerna. U zagrejanu rernu stavite pogaču da se peče na 250 stepeni oko petnaest min, zatim temperature smanjite na 200 stepeni i pecite jos desetak minuta. Izvadite pečenu pogaču iz tepsije. Posle pečenja odmah sledi struganje pogače. Za struganje se koristi renda. Stružu se gornja i donja strana pogače. Ostruganu pogaču ja sam odmah servirala da se proba. Izvrsna je, svi su bili oduševljeni tako je neobična.....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam