300 ml vode, | |
500 g brašna, | |
pola kašičice šećera, | |
1 kašičica soli, | |
pola kocke kvasca i | |
1 kašika masti. | |
Za premazivanje: | |
1/2 kašike masti. | |
1. | Kvasac staviti u mlaku vodu, dodati sećer malo brašna i ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac, dodati brašno, so, mast i mesiti testo oko desetak minuta. Oblikovati pogaču. Pogaču staviti u podmazanu tepsiju. Premažite celu pogaču sa pola kašike masti. Ostaviti da odstoji petnestak minuta taman dok se ugreje rerna. U zagrejanu rernu stavite pogaču da se peče na 250 stepeni oko petnaest min, zatim temperature smanjite na 200 stepeni i pecite jos desetak minuta. Izvadite pečenu pogaču iz tepsije. Posle pečenja odmah sledi struganje pogače. Za struganje se koristi renda. Stružu se gornja i donja strana pogače. Ostruganu pogaču ja sam odmah servirala da se proba. Izvrsna je, svi su bili oduševljeni tako je neobična..... |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |