Sastojci

300 ml vode,
500 g brašna,
pola kašičice šećera,
1 kašičica soli,
pola kocke kvasca i
1 kašika masti.
Za premazivanje:
1/2 kašike masti.
1.Kvasac staviti u mlaku vodu, dodati sećer malo brašna i ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac, dodati brašno, so, mast i mesiti testo oko desetak minuta. Oblikovati pogaču. Pogaču staviti u podmazanu tepsiju. Premažite celu pogaču sa pola kašike masti. Ostaviti da odstoji petnestak minuta taman dok se ugreje rerna. U zagrejanu rernu stavite pogaču da se peče na 250 stepeni oko petnaest min, zatim temperature smanjite na 200 stepeni i pecite jos desetak minuta. Izvadite pečenu pogaču iz tepsije. Posle pečenja odmah sledi struganje pogače. Za struganje se koristi renda. Stružu se gornja i donja strana pogače. Ostruganu pogaču ja sam odmah servirala da se proba. Izvrsna je, svi su bili oduševljeni tako je neobična.....
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.