Sastojci

500 g brašna
1 paketić kvasca
150 g krompira
2 jajeta
1 kašičica soli
100 ml ulja
180 ml kisele pavlake
za prženje ulje ili mast
100 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1.Staviti kvasac sa kašičicom šećra u toploj vodi da uskisne. Krompir oljuštiti, obariti pa ga viljuškom izgnječiti i ostaviti da se malo prohladi. Pomešati brašno, so, ulje, pavlaku, izgnječen krompir i jaja pa dodati kvasac. Umesiti testo i ostaviti na toplom mestu da naraste. Kada se testo udvostučilo vaditi krugove čašom ili modlom pa u sredini izvaditi još jedan krug. Ostaviti točkiće da odmore još desetak minuta, a onda ih spustati u vrelu mast ili ulje i pržiti.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.