Sastojci

12 belanaca
3 žumanca;
12 kašika šećera;
150 gr crne čokolade;
6 kašika brašna
Fil: 9 žumanaca;
9 kašika šećera;
5 kašika brašna;
400 ml mleka;
250 gr maslaca (ili 125gr maslaca i 125 gr margarina)
100 gr mlevene plazme
5 kidy čokoladica sa ukusom jagoda
još je potrebno: 180 gr šlag krema;
350 ml hladnog mleka
150 ml slatke pavlake;
1.Patišpanj: 4 belanca umutiti sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam, zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 gr sitno rendane čokolade.
2.Smesu sipati u pleh veličine 25x25 cm ili okrugli veličine 25-28 cm. Peći na 200 stepeni oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.
3.Fil: 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvajte fil, zatim ga izmiksajte, pokrijete streč folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4.U umućen maslac dodajte postepeno fil koji se ohladio i mutite mikserom, a onda mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokolade. AKo je toplo vreme, pre nego što ih iseckate, stavite malo u frižider da se stegnu.
5.Šlag umutite sa mlaekom i slatkom pavlakom. Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, polovinu malina i šlag. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom. Tortu ukrasite po želji.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.