12 belanaca | |
3 žumanca; | |
12 kašika šećera; | |
150 gr crne čokolade; | |
6 kašika brašna | |
Fil: 9 žumanaca; | |
9 kašika šećera; | |
5 kašika brašna; | |
400 ml mleka; | |
250 gr maslaca (ili 125gr maslaca i 125 gr margarina) | |
100 gr mlevene plazme | |
5 kidy čokoladica sa ukusom jagoda | |
još je potrebno: 180 gr šlag krema; | |
350 ml hladnog mleka | |
150 ml slatke pavlake; |
1. | Patišpanj: 4 belanca umutiti sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam, zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 gr sitno rendane čokolade. |
2. | Smesu sipati u pleh veličine 25x25 cm ili okrugli veličine 25-28 cm. Peći na 200 stepeni oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja. |
3. | Fil: 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvajte fil, zatim ga izmiksajte, pokrijete streč folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. |
4. | U umućen maslac dodajte postepeno fil koji se ohladio i mutite mikserom, a onda mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokolade. AKo je toplo vreme, pre nego što ih iseckate, stavite malo u frižider da se stegnu. |
5. | Šlag umutite sa mlaekom i slatkom pavlakom. Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, polovinu malina i šlag. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom. Tortu ukrasite po želji. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |