Sastojci

200ml tople vode
200g jogurta
1 jaje
Pola kocke svežeg Alfa kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
550-600g pšeničnog brašna
100g margarina
1 jaje
2-3 kašike susama

Instrukcije

1.Razmutite kvasac u toploj vodi. Dodajte so i šećer. Zatim dodajte jaje i jogurt i dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste 15-20min. Nakon tog vremena pospite malo brašna i blago premesite. Ponovo ostavite da naraste desetak minuta. Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela. Margarin otopite do gustine jogurta. Prvi deo testa oklagijom razvucite u koru i premažite 1/4 margarina, drugi deo testa razvucite, premažite margarinom i stavite preko prve kore. Postupak ponovite sa preostala dva dela testa s tim što četvrtu koru ne premazujete margarinom. Tako složeno testo razvucite u jednu veliku koru, premažite margarinom, urolajte i presecite rolat po dužini ali tako da ostane spojeno 2-3cm na jednom kraju. Upletite jednu traku oko druge a zatim obmotajte u krug oblikujući pogaču. Prebacite pogaču na papir za pečenje a zatim sa sve papirom prebacite u tepsiju. Pokrijte i ostavite da naraste oko 20min. Za to vreme uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Naraslu pogaču premažite umućenim jajetom, pospite susamom i ubacite da se peče. Pecite oko pola sata.