400 ml mleka 3 kašike šećera 100 g margarina 50 g suvog grožđa 100 g seckanih suvih šljiva 1 kesica pudinga od vanile 500 g integralnog brašna 25 g Alfa kvasca 1 maka kašičica soli 100 g masti 1 jaje 5 kašika šećera 300 ml mleka 3 kašike rogača 1 jaje za premazivanje Pomešati kvasac i jednu malu kašičicu šećera. Od ukupne količine ugrejanog toplog mleka uzeti oko 50 ml i sipati preko kvasca i šećera i pomešati. Ostaviti da kvasac uskisne. U jednu posudu staviti mast,šećer i jedno jaje. Dobro izraditi viljuškom da se sjedini. U posudu za mešenje staviti brašno, rogač, so, umućenu mast, šećer i jaje i dodati nadošli kvasac. Dodati ostatak mleka pa umesiti testo. 2 Ostaviti testo na toplom mestu da naraste. Za to vreme pripremiti fil. Staviti u šerpicu 200 ml mleka i šećer. Posebno razmutiti puding u 100 ml mleka pa ga ukuvati u vrijuće mleko. Ostaviti skuvan puding da se malo prohladi. 3 Kada je testo naraslo podeliti ga na 4 dela. Prohlađen puding pomešati sa omekšalim margarinom pa dodati suvo voće. Sve dobro izmešati. Svaki deo testa razviti pa po njemu rasporediti fil. Uviti svaki u rolat. 4 Uzeti po dva rolata uplesti pa smotati u tepsiju. Ponoviti i sa druga dva rolata. Umutiti jedno jaje pa premazati pogaču. 5 Ostaviti tako u tepsiji oko 30 minuta da naraste, a onda staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se pece. Peći oko 30 minuta, a onda ako sredina nije gotova pokriti folijom pa vratiti da se pece jod 10 minuta. Kada se pogača ohladi uživati u mirisu i ukusu, veoma je ukusna.
Uskrsnja integralna uvijena pogaca
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar