300 ml mlako mleko 100 ml voda 100 ml ulja 1 kovka kvasac 1 kašika šećer 3 kašičice soli 2 jajeta 1 belance 900 gr brašna I još je potrebno : 1 žumance 1 kašika jogurta 30 gr susam 200 gr margarin Priprema : Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Promešati varjačom i ostaviti par minuta da krene kvasac. U drugu posudu umutite viljuškom jaja i belance,dodajte ulje,so,isipajte nadošli kvasac,polovinu pripremljenog brašna i uz pomoć ostalog brašna zamesite glatko testo.Testo pokrijte prianjajućom folijom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo podelite na 2 dela.Jedan veći i drugi manji.Pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na desetak minuta. Veći deo podelite na 6 loptica i svaku rasklagijati do veličine plitkog tanjira,stavljati jednu preko druge i premazivati rastopljenim margarinom. Manji deo podeliti na 3 loptice da bi ste napravili tri pileta.Rasklagijati testo da bude ovalnog oblika.Viljuškom napravite šare na 1/3 testa.Po sredini šaranog testa naptavite dva reza,okrenuti testo i saviti taj isečeni deo.Ostatak testa saviti u rolnu,pritisnuti malo krajeve i viljuškom napravite šare.Napravite kljun,ispravite krila,stavite oči. Veći deo testa razviti oklagijom u veliki krug,premažite margarinom i uvijte u rolnu a celu rolnu u krug.Stavite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje.Makazama seći rolate ali ne do kraja testa na oko 1 cm debljine.Jedan isečeni deo savijte ka unutra a naredni ka spolja i tako naizmenično.Pokrijte i ostavite 20 minuta da krene . Žumance umutiti sa jogurtom i premazati venac.Posuti susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.