POTREBNE NAMIRNICE: Za testo: – 1/3 ludog testa a za ludo testo je potrebno – 1,5 kg brašna – 1 kocka svežeg Alfa kvasca – 2 kašičice šećera – 2 kašičice soli – 1 prašak za pecivo – 2 dl ulja – 2 dl mleka – 2 dl jogurta – 2 dl tople vode Za fil crveni: – 2 kašike ajvara – 1 kašika sira od kefira – 1/4 jaja – prstohvat soli Za fil zeleni: – 3 briketa zamrznutog spanaća (otopiti) – 1 kašika sira od kefira – 1/4 jaja – prstohvat soli Za žuti fil: – 3 kašike sira od kefira – 1/4 jaja – prstohvat soli I još je potrebno: – 2 komada jaja – 1 kašika maslinovog ulja PRIPREMA: Ludo testo zamesite od navedenih sastojaka kao i svako drugo kvasno testo. Odvojite 1/3 za kuglof a ostatak stavite u nauljenu kesu pa u frižider i koristite po potrebi. Testo koje ste odvojili ostavite da nadodje na toplom mestu. Od navedenih sastojaka napravite 3 fila. Umutite oba jaja, umutite i podelite na 4 dela gde će te tri dela da stavite u filove a četvrti ostavite za premazivanje. Za crveni fil pomešajte ajvar, sir od kefira, so i jaje. Za zeleni fil pomešajte otopljene brikete spanaća, sir od kefira, so i jaje. Za žuti fil pomešajte sir od kefira, jaje i so. Sada testo malo premesite i podelite na tri dela. Svaki deo rastanjite tanko na pravougaonik 30×20 i namažite filovima. Namazano testo urolajte u štrudle. Spojite sve tri štrudle na jednom kraju i upletite pletenicu. Stavite je u silikonski kalup za kuglof i namažite ostatkom jaja pomešanim sa uljem. Pustite da štrudla naraste a za to vreme zagrejte rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Kuglof štrudlu stavite da se peče oko 45 minuta. Pečen izvadite iz rerne i posle par minuta izvadite iz kalupa. Prevrnite na tanjir i onako vruć premažite ostatkom jaja i ulja. Ostavite na rešetku da se ohladi. Seći na parčiće i poslužite. Prijatno!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.