500 g brašna | |
1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kašičica soli | |
1 jaje | |
50 ml ulja | |
200 ml mleka | |
2 šargarepe | |
malo peršuna. | |
1. | Mleko zagrejati, pa u njemu izmrviti kvasac. Zatim mu dodati šećer i malo brašna. Sve dobro izmešati, pa ostaviti par minuta da kvasac nadođe. Zatim dodati ulje, belanac i brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji oko pola sata. |
2. | Nadošlo testo podeliti na četiri približno jednaka dela. Od svakog dela najpre formirati stomak, a onda i glavu, ruke i noge. |
3. | Na sredinu stomaka staviti nauljeni kalup za šamrolne, pa preko nje preklopiti ruke zeca. Postupak ponoviti i sa preostalim testom. |
4. | Zečiće premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. |
5. | Kada se ohladi, pažljivo izvući kalup, a ubaciti polovinu šargarepe i malo peršuna. Jestivim flomasterom nacrtati oči, nos i usta. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |