Sastojci

500 g brašna
1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
50 ml ulja
200 ml mleka
2 šargarepe
malo peršuna.
1.Mleko zagrejati, pa u njemu izmrviti kvasac. Zatim mu dodati šećer i malo brašna. Sve dobro izmešati, pa ostaviti par minuta da kvasac nadođe. Zatim dodati ulje, belanac i brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji oko pola sata.
2.Nadošlo testo podeliti na četiri približno jednaka dela. Od svakog dela najpre formirati stomak, a onda i glavu, ruke i noge.
3.Na sredinu stomaka staviti nauljeni kalup za šamrolne, pa preko nje preklopiti ruke zeca. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.
4.Zečiće premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
5.Kada se ohladi, pažljivo izvući kalup, a ubaciti polovinu šargarepe i malo peršuna. Jestivim flomasterom nacrtati oči, nos i usta.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.