Uskršnje zeke

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 2 šargarepe
  • malo peršuna.

Opis

45'
25'
0
0
  • Mleko zagrejati, pa u njemu izmrviti kvasac. Zatim mu dodati šećer i malo brašna. Sve dobro izmešati, pa ostaviti par minuta da kvasac nadođe. Zatim dodati ulje, belanac i brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji oko pola sata.
  • Nadošlo testo podeliti na četiri približno jednaka dela. Od svakog dela najpre formirati stomak, a onda i glavu, ruke i noge.
  • Na sredinu stomaka staviti nauljeni kalup za šamrolne, pa preko nje preklopiti ruke zeca. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.
  • Zečiće premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
  • Kada se ohladi, pažljivo izvući kalup, a ubaciti polovinu šargarepe i malo peršuna. Jestivim flomasterom nacrtati oči, nos i usta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam