Sastojci

* 700 gr brašna
* 1 svež kvasac
* 300 ml mleka
* 160 gr margarina
* 1 kašičica šećera
* 2 kašičice soli
* 2 jaja
* zrna bibera za oči

Instrukcije

1.Pomešati brašno, izmrvljeni kvasac, šećer I so.
2.U sredini brašna napraviti udubljenje I staviti žumanca, otopljeni I prohladjeni margarin.
3.Dodavati postepeno mlako mleko I kašikom sjediniti smesu a posle umesiti glatko testo rukama ili mikserom nastavci za testo.
4.Testo pokriti krpom I ostaviti da stoji 30 minuta.
5.Premesiti testo I podeliti na 10 delova.
6.Rukama praviti male loptice jajastog oblika.
7.Uzeti oštre makaze, umočiti ih u brašno I zaseći na dva mesta da se naprave uši.
8.Štapićem za roštilj napraviti 2 rupice u koje ubaciti biber u zrnu.
9.Zeke prebaciti u tepsiju obloženu peki papirom I ostaviti da stoje 20 minuta.
10.Za to vreme zagrejati rernu na 200
11.Zeke premazati umućenim belancetom I staviti da se peku.
12.Posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 180
13.Zeke izvaditi iz rerne I pokriti krpom da se prohlade.

Služiti ih uz uskršnji ručak. Posebno su interesantne deci.