Sastojci

* 500 gr brašna
* 250 ml mleka
* 2 jaja
* 25 gr kvasca
* 125 gr margarina
* 1/2 kašičice soli
* na vrh noža šećera

Instrukcije

1.U mlako mleko staviti šećer, kvasac I malo brašna promešati I ostaviti da nadodje.
2.U vanglici izmešati 1jaje I so, dodati mleko sa nadošlim kvascem I sa ostatkom brašna zamesiti testo.
3.Testo razvući oklagijom staviti margarin pomešan sa žumancetom od drugog jaja I preklopiti ga kao pismo.
4.Opet testo razvući u provobitan oblik staviti margarin I preklopiti kao prvi put I postupak ponoviti 5 do 6 puta.
5.Od testa odvojite jedan deo za mali valjak a od ostatka pravite veliki valjak.
6.Testo razvući, premazati margarinom I urolati.
7.Testo uvite u krug, staviti u kalup veličine 30 cm premazan margarinom,u kojem će se peći, i sada makazama zasecajte testo, ali ne do kraja i svaki drugi deo uvrnite a svaki prvi prebacite prema sredini.
8.Od malog valjka isecite komade široke 3 cm i stavite ih izmedju uvrnutih delova testa.
9.Pokrijte kuhinjskom krpom I ostavite na toplom mestu dok ne naraste.
10.Pogaču premažite umućenim belancetom.
11.Rernu zagrejte na 200
12.Gotovu pogaču izvadite iz tepsije, uvijte u čistu krpu I ostavite da se prohladi.

U sredinu pogače stavite ofarbana jaja i poslužite.