2 kašičice šećera | |
50 ml ulja | |
50 ml jogurta | |
1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca | |
2 jaja | |
600 g brašna | |
1 ravna kašičica soli. | |
200 ml mleka | |
1. | U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom I malo brašna. Ostaviti da nadođe oko pola sata. |
2. | Nadošlo testo podeliti na 12 približno jednakih loptica. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom I ostaviti da odstoje oko 20 minuta. |
3. | Nakon tog vremena, svaku lopticu pažljivo razviti u oblik dugačkog tankog valjka. |
4. | Preklopiti po sredini, pa zatim uplitati, a krajeve spojiti tako da se dobije oblik venčića. Postupak ponavljati dok ima materijala. |
5. | Pripremljene venčiće ređati u pleh obložen pek papirom. Ostaviti nekoliko minuta da narastu, a onda ih premazati umućenim žumancetom sa malo ulja. Posuti susamom po želji. |
6. | Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20- 25 minuta. |
7. | Venčiće prohladiti, a zatim u svaki staviti po jedno jaje i poslužiti. |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |