Sastojci

2 kašičice šećera
50 ml ulja
50 ml jogurta
1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca
2 jaja
600 g brašna
1 ravna kašičica soli.
200 ml mleka
1.U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom I malo brašna. Ostaviti da nadođe oko pola sata.
2.Nadošlo testo podeliti na 12 približno jednakih loptica. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom I ostaviti da odstoje oko 20 minuta.
3.Nakon tog vremena, svaku lopticu pažljivo razviti u oblik dugačkog tankog valjka.
4.Preklopiti po sredini, pa zatim uplitati, a krajeve spojiti tako da se dobije oblik venčića. Postupak ponavljati dok ima materijala.
5.Pripremljene venčiće ređati u pleh obložen pek papirom. Ostaviti nekoliko minuta da narastu, a onda ih premazati umućenim žumancetom sa malo ulja. Posuti susamom po želji.
6.Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20- 25 minuta.
7.Venčiće prohladiti, a zatim u svaki staviti po jedno jaje i poslužiti.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.