Uskršnji venčići

Sastojci

  • 2 kašičice šećera
  • 50 ml ulja
  • 50 ml jogurta
  • 1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca
  • 2 jaja
  • 600 g brašna
  • 1 ravna kašičica soli.
  • 200 ml mleka

Opis

30'
25'
0
0
  • U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom I malo brašna. Ostaviti da nadođe oko pola sata.
  • Nadošlo testo podeliti na 12 približno jednakih loptica. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom I ostaviti da odstoje oko 20 minuta.
  • Nakon tog vremena, svaku lopticu pažljivo razviti u oblik dugačkog tankog valjka.
  • Preklopiti po sredini, pa zatim uplitati, a krajeve spojiti tako da se dobije oblik venčića. Postupak ponavljati dok ima materijala.
  • Pripremljene venčiće ređati u pleh obložen pek papirom. Ostaviti nekoliko minuta da narastu, a onda ih premazati umućenim žumancetom sa malo ulja. Posuti susamom po želji.
  • Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20- 25 minuta.
  • Venčiće prohladiti, a zatim u svaki staviti po jedno jaje i poslužiti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam