Sastojci

600 g brašna
20 g svežeg Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
350 ml mleka
50 ml ulja
1 žumance
Par komada karanfilića u zrnu
Par komada špageta

Instrukcije

1.U malo mlakog mleka razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i malo brašna. Ostaviti da odstoji par minuta. Nadošlom kvascu dodati preostalo mleko, ulje, brašno i so. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko sat vremena.
2.Nadošlo testo podeliti na dva približno jednaka dela. Prvi deo malo razvući oklagijom, pa staviti na sredinu pleha u kome će se peći. To će biti stomak.
3.Od preostalog testa formirati šapice, uši, detalje na telu, oči, zube.
4.Karanfilićem u zrnu označiti oči, dugmad i sl. Kao brkove staviti špagete.
5.Premazati umućenim žumancetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Nešto čemu se deca uvek raduju i što sa nestrpljenjem čekaju.