Vanila i cimet rolnice

Sastojci

  • 1/2kg brasna
  • 3 kasike secera
  • 1 celo jaje
  • 1 zumance
  • 250ml mleka
  • Alfa kvasac 30gr
  • Prstohvat soli
  • 5 dkg maslaca
  • 400 ml mleka
  • 1 puding od vanile
  • 2 supene kasike secera
  • Vanilin secer
  • 8 dkg margarina
  • Za premazivanje oko 10 grama otopljenog margarina
  • Za posipanje par kasika secera
  • Cimet

Opis

50'
20'
0
0
  • U mlako mleko dodamo alfa kvasac da nadodje sa malo secera. Za to vreme prosejemo brasno i dodamo 1 celo jaje, jedno zumance, preostali secer i so. Kad kvasac nadodje zamesimo testo. Pri kraju mesenja dodamo margarin. Ostavimo testo na toplo da nadodje oko 20 minuta.
  • Dok testo nadolazi pripremimo nadev. Skuvamo mleko sa secerom i ukuvamo vanilin puding. Posle hladjenja umesati margarin i vanil secer.
  • Od nadoslog testa napravimo 10 jufkica. Svaku razvijemo na pravougaonik i do pola testa seckamo trake. Punimo kremom i zavijamo rolate.
  • Otopimo margarin i svaki rolat namazemo margarinom i pospemo secerom i cimetom.
  • Pecemo u zagrejanoj pecnici na 180' stepeni oko 20 minuta. Secer ce se lepo karamelizovati.

Bonus saveti

Kod motanja rolata prvo malo sa strane podvrnemo testo da nam puding ne iscuri. Ja sam rolate umakala u margarin i secer, umesto mazanja. Lakse je i bolje se zalepi secer i cimet. Takodje koristila sam smedji secer. Svima bih preporucila ovaj recept, nije skup i brzo se sprema. Unutra je socno punjenje a spolja hrskav od karamele. Prijatno.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam