Kod motanja rolata prvo malo sa strane podvrnemo testo da nam puding ne iscuri. Ja sam rolate umakala u margarin i secer, umesto mazanja. Lakse je i bolje se zalepi secer i cimet. Takodje koristila sam smedji secer. Svima bih preporucila ovaj recept, nije skup i brzo se sprema. Unutra je socno punjenje a spolja hrskav od karamele. Prijatno.
1/2kg brasna | |
3 kasike secera | |
1 celo jaje | |
1 zumance | |
250ml mleka | |
Alfa kvasac 30gr | |
Prstohvat soli | |
5 dkg maslaca | |
400 ml mleka | |
1 puding od vanile | |
2 supene kasike secera | |
Vanilin secer | |
8 dkg margarina | |
Za premazivanje oko 10 grama otopljenog margarina | |
Za posipanje par kasika secera |
1. | U mlako mleko dodamo alfa kvasac da nadodje sa malo secera. Za to vreme prosejemo brasno i dodamo 1 celo jaje, jedno zumance, preostali secer i so. Kad kvasac nadodje zamesimo testo. Pri kraju mesenja dodamo margarin. Ostavimo testo na toplo da nadodje oko 20 minuta. |
2. | Dok testo nadolazi pripremimo nadev. Skuvamo mleko sa secerom i ukuvamo vanilin puding. Posle hladjenja umesati margarin i vanil secer. |
3. | Od nadoslog testa napravimo 10 jufkica. Svaku razvijemo na pravougaonik i do pola testa seckamo trake. Punimo kremom i zavijamo rolate. |
4. | Otopimo margarin i svaki rolat namazemo margarinom i pospemo secerom i cimetom. |
5. | Pecemo u zagrejanoj pecnici na 180' stepeni oko 20 minuta. Secer ce se lepo karamelizovati. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |