Potrebno je: 500 g brašna, 1,5 dl mleka, 1 kockica kvasca, 100 g šećera, 2 dl kisele pavlake, 5o g margarina i 1 kašičica soli. Priprema: U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac digne, dodamo margarin , kiselu pavlaku , šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podelimot testo na tri dela . Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenicu. Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja , stavimo friška jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je pletenica pečena izvadimo jaja a mesta gde su bila obicna jaja zamenimo Vaskršnjim.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.