Testo isto, fil isti samo drugačije oblikovano testo. Za testo je potrebno: 500 g brašna, malo soli, 1 kašika šećera, 1 kesica suvog kvasca, 2 jaja, 200 ml mlakog mleka i 100 ml ulja. Za fil: 2 praziluka, 1 kašičica soli, 200g sitnog sira, 100g salame i 1jaje. Način pripreme Testo: U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Fil: Praziluk iseckati, dodati so, sir, seckanu salamu i jaje. Nadošlo testo premesiti i podeliti na jednake delov, odnosno loptice. Kalup za mafine podmažite ili stavite korpice, lopticom testa oblozite otvor na kalupu za mafine napunite filom i pecite odmah u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.