Potrebno je: 600 g brašna, pola kockice kvasca, 20g, 3 dl mleka, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 1 jaje i 150 g margarina. Za fil: 300 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 1 jaje, 5 kašika ulja, so i mleveni biber. Priprema: U 3 dl mlakog mleka stavite kvasac, so, šećer i malo brašna. Ostavite da nadođe. U drugu posudu stavite jaje, ostatak brašna, margarin i polako sipajte mleko s kvascem. Dobro umesite testo, ostavite da odmara oko30 minuta. Za to vreme pripremite fil: Crni luk iseckajte, malo propržite na ulju i dodajte mleveno meso. Dinstajte ga uz povremeno dodavanje vode. Pri kraju dodajte so i začine po ukusu. Nadošlo testo premesite, podelite na tri dela. Prvi deo razvucite oklagijom u u pravougaonik debljine 0.5 cm. Po testu rasporedite fil i urolajte. Tako uradite i sa preostala dva dela. Od tri dela testa ispletite pletenicu. Pletenicu premašite sa žumancetom i začinima po ukusu. Na tri mesta utisnite jaja. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pletenicu dok lepo ne porumeni. Pečenu pletenicu izvadite, možete ostaviti jaja kakva jesu ili ih zameniti Vaskšnjim, po ukusu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.