Kantica je preslatka, ne koristi se samo za ldekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj. Potrebno je: 250 ml mleka, 50 g margarina, 150 g suvog grožđa, 1 limun, 5 kašika šećera, 1/2 kašičice soli, pola kockice kvasca i 500 g brašna. Priprema U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak šećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo. Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.