Potrebno je: 1 dl mleka , 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 1 kvasac , 1 dl jogurta , 4 kašike pavlake , 1 dl ulj, 1 žumance, 600 g brašna. Margarin za premazivanje i 1 žumance. Priprema: U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom , posuti semenom susama i ostaviti da raste još oko pola sata, utisnuti u testo tri jaja, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju. Jaja možete zamenite uskršnjim ofarbanim a i ne morate. Stvar ukusa. Buba Maro, let, let i pravo na pogaču, dovodiš nam goste, pogača odiše toplinom i dobrodošlicom….

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.