Sastojci

Potrebno je:
250 ml mleka,
50 g margarina,
150 g suvog grožđa,
1 limun,
5 kašika šećera,
5 kašika šećera,
pola kockice kvasca i 500 g brašna.
1.U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak đećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo. Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Kantica je preslatka, ne koristi se samo za dekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.