Vaskršnje pecivo iz kantice

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 250 ml mleka,
  • 50 g margarina,
  • 150 g suvog grožđa,
  • 1 limun,
  • 5 kašika šećera,
  • 5 kašika šećera,
  • pola kockice kvasca i 500 g brašna.

Opis

30'
30'
0
0
  • U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak đećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo. Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Kantica je preslatka, ne koristi se samo za dekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam