Vaskršnje pecivo iz kantice
Sastojci
- Potrebno je:
- 250 ml mleka,
- 50 g margarina,
- 150 g suvog grožđa,
- 1 limun,
- 5 kašika šećera,
- 5 kašika šećera,
- pola kockice kvasca i 500 g brašna.
Opis

- U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak đećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo. Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Bonus saveti
Kantica je preslatka, ne koristi se samo za dekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.
Komentari