Kantica je preslatka, ne koristi se samo za dekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.

Potrebno je: | |
250 ml mleka, | |
50 g margarina, | |
150 g suvog grožđa, | |
1 limun, | |
5 kašika šećera, | |
5 kašika šećera, | |
pola kockice kvasca i 500 g brašna. | |
1. | U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak đećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo. Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |