Sastojci: Za testo: 1/ 2 kg brašna 1 jaje 1/ 2 kocke svežeg Alpha kvasca 100 ml ulja 300 ml mleka 1 kašičica soli 5 kašičica šećera 1 kesica vanilin šećera Za filovanje: – eurokrem Za prelivanje: 40 g crne čokolade 1 kašika ulja kockica margarina šećer u prahu- za posipanje. Priprema: Brašno ubaciti u dublju posudu, pa dodati jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno testo koje se ne lepi za ruke i zidove posude. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi oko 45 minuta. Kada je nadošlo, istresti ga na radnu površinu i podeliti na šest delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom i zaseći do pola. Na gornji (neisečeni) deo testa staviti eurokrem i urolati u valjak. Dobijenom valjku spojiti krajeve tako da se formira oblik venčića (ili neki drugi oblik, po vašoj želji). Postupak ponoviti i sa preostalim delovima testa. Venčiće ostaviti oko 15 minuta u podmazanom plehu da nadođu, a zatim ih peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene prekriti krpom i ostaviti da se malo prohlade. Čokoladu, ulje i margarin otopiti na laganoj vatri, pa u tankom mlazu preliti prohlađene venčiće. Kad se čokolada stegne, svaki venčić posuti šećerom u prahu. Po receptu Sandre Stojiljković Cvetković
Venčići sa eurokremom
od Mesimo zajednou Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar