Sastojci: Za testo: 500 g brašna 20 g svežeg Alpha kvasca 1 jaje 4- 5 kašika ulja 1 kašičica šećera 1 kašičica soli topla voda- po potrebi. Za fil: 200 g mladog sira 100- 150 g seckanog spanaća 1 jaje 3 – 4 kašike kisele pavlake. Za premaz: 1 žumanac umućen sa malo ulja susam( po želji). Priprema( 120 minuta)- za 5 osoba: Razmutite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i kašičicu brašna i sačekajte da nadođe. Kada je kvasac nadošao, napravite udubljenje u sredini brašna( u koje dodajete kvasac), zatim dodajte i ostale sastojke i umesite glatko testo. Ostavite ga da malo nadođe, a zatim razvijte koru i većom čašom za vodu ili modlom vadite krugove. U međuvremenu, pripremite fil od navedenih sastojaka. Na svaki krug stavite po kašiku fila. Testo uvijajte samo sa strane, tj, samo ivice, kako biste dobili oblik čamčića. Ređajte ih u tepsiju, odozgo premažite žumancetom umućenim sa malo ulja i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Služite toplo uz jogurt, pavlaku ili kiselo mleko. Po receptu Sandre Stojiljković Cvetković
Zeleni čamčići
od Mesimo zajednou Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar