Sastojci: Za testo: 500 g brašna 20 g svežeg Alpha kvasca 1 jaje 4- 5 kašika ulja 1 kašičica šećera 1 kašičica soli topla voda- po potrebi. Za fil: 200 g mladog sira 100- 150 g seckanog spanaća 1 jaje 3 – 4 kašike kisele pavlake. Za premaz: 1 žumanac umućen sa malo ulja susam( po želji). Priprema( 120 minuta)- za 5 osoba: Razmutite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i kašičicu brašna i sačekajte da nadođe. Kada je kvasac nadošao, napravite udubljenje u sredini brašna( u koje dodajete kvasac), zatim dodajte i ostale sastojke i umesite glatko testo. Ostavite ga da malo nadođe, a zatim razvijte koru i većom čašom za vodu ili modlom vadite krugove. U međuvremenu, pripremite fil od navedenih sastojaka. Na svaki krug stavite po kašiku fila. Testo uvijajte samo sa strane, tj, samo ivice, kako biste dobili oblik čamčića. Ređajte ih u tepsiju, odozgo premažite žumancetom umućenim sa malo ulja i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Služite toplo uz jogurt, pavlaku ili kiselo mleko. Po receptu Sandre Stojiljković Cvetković

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.