Potrebno je: Za testo: 500g brašna malo soli 1 kašika šećera 21 g kvasca 1 jaje 200 ml mlakog mleka 100 ml ulja. Za fil: 250g mlevenog maka 7 kašika šećera 2 vanil-šećera 150 ml vrelog mleka Priprema: Testo U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Fil: Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom, iseći nožem kao što je prikazano na slici i filovati makom. Testo sa filom urolati, saviti u spiralu i ostavitiu o kruglu tepsiju podmazanu posutu brašnom. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.