Zavrzlame su tako lepo i simpatično pecivo, lako se priprema, ukućani ga vole a pogodno za sve prilike. Potrebno je: 2 dl mleka, 1 dl vode, pola kockice svežeg Alfa kvasca, 1 kašičica šećera, pola kašičice soli, 3 kašike ulja i 500 g brašna. Za premaz pogačica: 1,5 dl vode, 1 kašičica suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, 1/2 kašičice soli, 1 kašika ulja i 100g pirinčanog brašna. Priprema: U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova, svaki deo razvući zaseći ga nožem, možete i ne morate dodati seckan mladi crni luk, urolati i uviti. U sredinu možete staviti kolut kobasice. Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Zavrzlame posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom. Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.