Zeljanica u trokutovima

Objavljeno 06.03.2017. od Amira Handzar

Sastojci

  • 500g gotovih kora za pite
  • fil za premazivanje kora:
  • 1 cvrsti jogurt
  • 1 jaja
  • casa od jogurta ulja
  • fil za nadjev:
  • 2 jaja
  • 500 g domaceg kravljeg sira
  • so
  • špinat ili blitva

Opis

1'
20'
0
0
  • Priprema 1. Umutiti sir i 2 jaja i špinat.Posoliti. 2. Napraviti fil kojim ćemo premazivati kore.Pravi se tako što umutimo 3. zajedno jogurt, 1 jaja i čašu od jogurta ulja. Malo posolite. 4. Kore presjecite nožem po sredini.Dobićete manje kore 5. Uzimajte po jednu koru, namažite po čitavoj dužini filom preklopite jedan dio 6. a preko njega zavrnite drugi dio.Dobićete koru dužine oko 25 a širine 8cm. 7. Na jedan kraj u uglu dodajte sir sa špinatom, preklopite malo tako zavrčući i preklapajući pravite trokut. Svaku koru radite ovako dok ne potrošite sir i kore.Ako ostane smjese za premazivanje, stavite odozgo po trokutovima. Ja sam posula malo susamom.Oni se peku 15-20-min. na 200 C .

Bonus saveti

P.S. Nemorate mastiti pleh za pečenje jer će pustiti ulje samo.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam