Đevrek pogača
Sastojci
- 600 g brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 50 g margarina
- 250 ml mlakog mleka
- 3 kašike jogurta.
- Fil:
- 120g margarina
- 1 jaje
- 2 kriške sira.
- Margarin, jaja i sir viljuškom sjediniti. Umesto ovoga fila možete napraviti i fil po vašem ukusu .
- Premaz:
- 1 žumance
- malo ulja
- susam.
Opis
- Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da naraste.
- Razvući koru debljine pola prsta.
- Testo vaditi čašom kao za krofne i ređati u dublju tepsiju ili šerpu, tako da svaki krug legne na polovinu predhodnog, a izmedju kako stavljate koji krug stavljajte i fil.
- Ostavite pogaču dvadesetak minuta da naraste.
- Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
Komentari