Sastojci

500g pšeničnog brašna,
200g heljdinog brašna,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
1 kesica suvog kvasca,
2 dl jogurta i
po potrebi mlaka voda.
1.Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, šećer i kvasa, jogurt i uz stalno mešanje doljevajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano.. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu da naraste. Nakon pola sata, premesite testo i opet pokrijte, neka jos jednom naraste, U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte – ne smije da bude pregrijano, jer će uštipci spolja brzo potamneti , a unutra će ostati neprženi. Nauljenom kasikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje. Šerpu protresite, da se uštipc sami okrenu ili ih okrenite kašikom. Pržene uštipke ređajte na salvetu da salveta upije suvišnu mast.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ljubav, večna inspiracija svih nas, vodilja ovozemaljskog sveta , čuva i gaji sve ono dobro u nama.