Ljubav, večna inspiracija svih nas, vodilja ovozemaljskog sveta , čuva i gaji sve ono dobro u nama.
500g pšeničnog brašna, | |
200g heljdinog brašna, | |
1 kašičica soli, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kesica suvog kvasca, | |
2 dl jogurta i | |
po potrebi mlaka voda. | |
1. | Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, šećer i kvasa, jogurt i uz stalno mešanje doljevajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano.. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu da naraste. Nakon pola sata, premesite testo i opet pokrijte, neka jos jednom naraste, U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte – ne smije da bude pregrijano, jer će uštipci spolja brzo potamneti , a unutra će ostati neprženi. Nauljenom kasikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje. Šerpu protresite, da se uštipc sami okrenu ili ih okrenite kašikom. Pržene uštipke ređajte na salvetu da salveta upije suvišnu mast. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |