KROFNE
Sastojci
- Potrebno je:
- 400 ml mleka
- 50 ml ulja
- 42 g kvasca
- 2 cela jaja
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 700 g brašna
Opis
- Priprema: u mlako mleko dodati kvasac, secer i malo soli, zatim ulje, jaja, brasno i dobro izraditi varjacom. Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruči. Pobrašnaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.. Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta. Zagrejte dosta ulja ili masti, przite krofne na srednjoj temparuturi. Gotove krofne pospite secerom u prahu ili vec po ukusu.
Bonus saveti
Krofne, vazdušaste , šupljikave, prave prolećne
Komentari