Čupava pogača

Objavljeno 25.02.2017. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 300ml mleka
  • 200 ml mleka
  • 1 kocka Ajfa kvasac
  • 1 kašičica šećer
  • 3 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 2 belanca
  • 900 gr brašno
  • Za fil :
  • 150 gr masti
  • 2 žumanca
  • 30 gr susam
  • 10 gr laneno seme
  • 200 gr brašna

Opis

40'
15'
0
  • Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,dodati šećer,izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom te ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jaje,belanca ulupajte viljuškom pa ih dodajte,zatim dodajte so,isipajte nadošli kvasac,polovinu brašna i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Pokrijte dok ne napravite fil. Mast umutite penasto,dodajte žumanca i brašno.Sve lepo sjediniti da nema grudvica. Testo rastanjite oklagijom na oko 5 mm debljine.Premažite filom 3/4 testa.Isecite na 4 dela testo po dužini.Složite jedan deo testa preko drugog.Onaj deo koji nije premazan ide na vrhu.Postupak ponovite još 2 puta bez odmaranja testa. Ponovo razvući testo(ne baš mnogo tanko)i točkićem za testo preseci na kvadrate na oko 5x5 cm.Na svaki deo testa stavite po kašičicu sira i smotajte paketić i sa jedne i sa druge strane.Paketiće ređajte u posudu u kojoj će se peći,predhodno obloženom papirom za pečenje. Malo fila ostavite za odozgore i premažite pogaču.Na vrhu spakovanog paketića pospite lanenim semenom a ostali deo posuti susamom.Pokriti i ostavite najmanje 30 minuta da miruje testo.Peći na 200 C oko 20 minuta. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA