Štrudlice sa makom

Objavljeno 01.02.2017. od Marina Ignjatovic

Sastojci

  • 1 kvasac
  • 1 kašika šećera
  • 1 mala kašika soli
  • 1 šolja od bele kafe ulja
  • 1 kg brašna
  • 600 ml mleka
  • Fil :
  • 200 gr maka
  • 300-400 ml mleka
  • šećer po ukusu
  • 200 gr margarina
  • Posipanje :
  • 100 gr šećera u prahu

Opis

45'
25'
0
  • Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste. Mak popariti sa toplim mlekom , dodati šećera po ukusu. Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prasta i seći trake.Svaku traku seći na nekoliko mesta da se dobije manja forma kocke ,premazati pripremljenim filom preklopiti . Ređati štrudlice u pleh i na svaku staviti po malo margarina. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene. Pečene i ohlađene štrudlice posuti šećerom u prahu.

Bonus saveti

Moze kao posebne male strudlice ili kao velika rolovana strudla,Izbor je vas.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA