Kroasani sa sirom
Sastojci
- Potrebno je :
- 300 ml voda
- 200 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 100 ml mineralne vode
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 kocka Alfa kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašike soli
- 1 kg brašna
- Za premazivanje je potrebno :
- 250 gr margarina
- 300 gr sira
- 1 žumance
- 30 gr susam
- 3 gr morske soli
- 3 kašika jogurta
Opis
- Razmutiti kvasac sa vodom,mlekom i mineralnom vodom.Dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu staviti jaje,jogurt,so,belance,isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti glatko testo.Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe,Nadošlo testo podeliti na 2 dela a svaki deo još na 5 loptica.Svaku lopticu razviti oklagijom veličine tanjira i premazati je omekšalim margarinom.Slagati jednu na drugu koru svih 5 ali zadnju nemojte premazivati.Postupak ponoviti i da drugim delom testa. Točkićem za testo preseći testo najmanje 16 puta.Ako želite manje kroasane preseći još dodatno nekoliko puta.Na svakom širem delu stavite parče sira i smotajte kroasan.Jednom rukom motajte a drugom razvlačite testo da bi se više puta uvio kroasan.Poređajte u plehu sa blagim razmakom.Postupak ponoviti i sa ostalim testom.
- Ostaviti smotane kroasane da miruju 10 minuta.Žumance razmutiti sa jogurtom i četkicom za testo premazati ceo kroasan.Pospite susamom i morskom solju.Peći na 200 C dok ne porumene. Uživajte u divnom ukusu. Prijatno !
Komentari