Za testo: | |
- 1/3 kvasca | |
- 1 kašičica šećera | |
- 2 kašičice morske soli | |
- 2 kašike maslinovog ulja | |
- 200 ml kefira | |
- 300 gr brašna | |
Za fil: | |
- 200 gr sira u kocki | |
- 4 komada jaja | |
- 100 gr pileće šunke | |
1. | U dublju posudu staviti kvasac, šećer, morsku so, maslinovo ulje, kefir i brašno. |
2. | Zamesiti testo varjačom pa mikserom, nastavci za testo. Testo treba da bude retko. |
3. | Posebno pomešati jaja, izdrobljen sir i iseckanu šunku i to dodati u testo i promešati. |
4. | Izliti smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. |
5. | Ostaviti testo da kisne sve dok se na testu ne pojave balončići. Ovo vrenje može da bude 30 minuta a možda i duže što zavisi od toplote u prostoriji. |
6. | Zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite smesu da se peče. |
7. | Kada porumeni smanjiti temperaturu na 180C stepeni. Peći dok se testo ne odvoji od papira, oko 40 minuta a sve opet zavisi od vaše rerne. |
8. | Izvaditi tepsiju iz rerne, pokriti i ostaviti da se testo prohladi. |
9. | Seći na kocke i poslužiti uz kefir, jogurt ili sok od paradajza. |
10. | Prijatno! |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |