Sastojci

Za testo:
- 1/3 kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 ml kefira
- 300 gr brašna
Za fil:
- 200 gr sira u kocki
- 4 komada jaja
- 100 gr pileće šunke
1.U dublju posudu staviti kvasac, šećer, morsku so, maslinovo ulje, kefir i brašno.
2.Zamesiti testo varjačom pa mikserom, nastavci za testo. Testo treba da bude retko.
3.Posebno pomešati jaja, izdrobljen sir i iseckanu šunku i to dodati u testo i promešati.
4.Izliti smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
5.Ostaviti testo da kisne sve dok se na testu ne pojave balončići. Ovo vrenje može da bude 30 minuta a možda i duže što zavisi od toplote u prostoriji.
6.Zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite smesu da se peče.
7.Kada porumeni smanjiti temperaturu na 180C stepeni. Peći dok se testo ne odvoji od papira, oko 40 minuta a sve opet zavisi od vaše rerne.
8.Izvaditi tepsiju iz rerne, pokriti i ostaviti da se testo prohladi.
9.Seći na kocke i poslužiti uz kefir, jogurt ili sok od paradajza.
10.Prijatno!
11.
12.
13.
14.
15.