Pica Jelka
Sastojci
- 600 g brašna
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 100 ml mlake vode
- 15 g svežeg Vrenje kvasca
- 70 ml paradajz sosa
- 100 g pica šunke
- 100 g tost sira
- 150 g gaude
- čeri paradajz, masline- po želji
- origana- po ukusu.
Opis
- U malo mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati ulje, jaje, mleko, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko mekše testo. Ostaviti ga da udvostruči zapreminu.
- Nadošlo testo razviti u što tanju pravougaonu koru. Od kore iseći jelku željene veličine. Prebaciti je na pleh u kome će se peći.
- Premazati je paradajz sosom. Preko rasporediti rendanu pica šunku. Sve prekriti listićima tost sira i rendanom gaudom. Posuti origanom po želji. Krajeve blago premazati uljem.
- Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 210 stepeni oko 15- 20 minuta.
- Pečenu pica jelku dodatno ukrasiti čeri paradajzom, maslinama, listićima gaude ili po želji.
Komentari