Sastojci

2 dl mleka,
1 dl vode,
pola kockice svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica šećera,
pola kašičice soli,
3 kašike ulja,
2 struka mladog crnog luka,
500 g brašna.
Za premaz pogače:
1,5 dl vode,
1 kašičica suvog kvasca,
1/2 kašičice šećera,
1/2 kašičice soli,
1 kašika ulja i
1.U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, seckan crni luk, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Dok testo odmara napraviti smesu za premaz . U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Testo oblikovati po ukusu, obilato premazati smesom za premaz.Peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, odnosno dok ne bude peceno
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Savršena je, ukusna, dekorativna, svi je vole, šta više reći…..