Savršena je, ukusna, dekorativna, svi je vole, šta više reći…..
2 dl mleka, | |
1 dl vode, | |
pola kockice svežeg kvasca, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kašičica šećera, | |
pola kašičice soli, | |
3 kašike ulja, | |
2 struka mladog crnog luka, | |
500 g brašna. | |
Za premaz pogače: | |
1,5 dl vode, | |
1 kašičica suvog kvasca, | |
1/2 kašičice šećera, | |
1/2 kašičice soli, | |
1 kašika ulja i |
1. | U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, seckan crni luk, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Dok testo odmara napraviti smesu za premaz . U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Testo oblikovati po ukusu, obilato premazati smesom za premaz.Peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, odnosno dok ne bude peceno |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |