Pogača

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kockica kvasca,
  • 250 ml mleka,
  • 600g brašna,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica brašna,
  • 2 kašike šećera,
  • 200g margarina,
  • 2 jajeta i
  • semenke susama, lana i suncokreta.

Opis

40'
60'
0
0
  • U mleko stavite kvasac, izdrobite ga, dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i ostavite da nadođe. Sipajte brašno u vanglu, dodajte nadošli kvasac, jaja, semenke i sve dobro sjedinite. Ostavite testo da odmara oko pola sata. Posle toga testo premesite i premažite margarinom. Ostavite još tridesetak minuta testo da raste. Podmažite okruglu tepsiju, rernu zagrejte. Testo podelite na dva dela, prvi deo razvucite i secite ga po sredini nožem, od drugog dela napravite pletenicu. Prvo stavite prvi deo testa pa okolo pletenicu . Pogaču sam premazala žumancetom i posula semenkama lana. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo porumeni.

Bonus saveti

Prosto nismo mogli da dočekamo da se malo ohladi, odmah smo je rasparčali, planula je za čas....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter