Pogača
Sastojci
- 1 kockica kvasca,
- 250 ml mleka,
- 600g brašna,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica brašna,
- 2 kašike šećera,
- 200g margarina,
- 2 jajeta i
- semenke susama, lana i suncokreta.
Opis
- U mleko stavite kvasac, izdrobite ga, dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i ostavite da nadođe. Sipajte brašno u vanglu, dodajte nadošli kvasac, jaja, semenke i sve dobro sjedinite. Ostavite testo da odmara oko pola sata. Posle toga testo premesite i premažite margarinom. Ostavite još tridesetak minuta testo da raste. Podmažite okruglu tepsiju, rernu zagrejte. Testo podelite na dva dela, prvi deo razvucite i secite ga po sredini nožem, od drugog dela napravite pletenicu. Prvo stavite prvi deo testa pa okolo pletenicu . Pogaču sam premazala žumancetom i posula semenkama lana. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo porumeni.
Bonus saveti
Prosto nismo mogli da dočekamo da se malo ohladi, odmah smo je rasparčali, planula je za čas....
Komentari