500 g brasna, | |
1 kasikica secera | |
20 g Alfa kvasca | |
200 ml mleka | |
1 kasikica soli | |
10 komada maslina | |
1 kasika semena bundeve golice | |
1 jaje za premazivanje | |
50 g omeksalog margarina | |
1. | Ugrejati mleko da bude mlako, pa u njega staviti kvasac i šećer. Pomešati, zatim dodati ostatak mleka, margarin, so i na kraju brašno. Sve lepo izmešati, pa umesiti |
2. | Ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Onda razviti testo debljine oko 1 cm. Staviti jedan manji tanjir preko testa, treba da ostane prsten od testa oko 5 cm sirine oko tanjira. Onda to testo koje viri izrezari nožem na trake sirine oko 1 cm. |
3. | Sada svaku traku unakrsno preklapati ka unutrašnjoj strani testa, sve u krug. Premazati celu pogaču umućenim jajetom. Masline iseckati svaku na tri dela pa poređati u sredini testa. Poređati i semenke bundeve. Ostaviti tako da odstoji desetak minuta, a onda staviti da se peče u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |