Sastojci

500 g brasna,
1 kasikica secera
20 g Alfa kvasca
200 ml mleka
1 kasikica soli
10 komada maslina
1 kasika semena bundeve golice
1 jaje za premazivanje
50 g omeksalog margarina
1.Ugrejati mleko da bude mlako, pa u njega staviti kvasac i šećer. Pomešati, zatim dodati ostatak mleka, margarin, so i na kraju brašno. Sve lepo izmešati, pa umesiti
2.Ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Onda razviti testo debljine oko 1 cm. Staviti jedan manji tanjir preko testa, treba da ostane prsten od testa oko 5 cm sirine oko tanjira. Onda to testo koje viri izrezari nožem na trake sirine oko 1 cm.
3.Sada svaku traku unakrsno preklapati ka unutrašnjoj strani testa, sve u krug. Premazati celu pogaču umućenim jajetom. Masline iseckati svaku na tri dela pa poređati u sredini testa. Poređati i semenke bundeve. Ostaviti tako da odstoji desetak minuta, a onda staviti da se peče u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.